Pål Espen Kilstad

Jeanette Larsen

Pål Espen Kilstad

Hysj

Pål Espen deler ærlig om sin oppvekst med rus og omsorgssvikt, kombinert med humor og klipp fra sin prisbelønte film «Hysj». Foredraget viser hvordan han vendte vanskelige erfaringer til styrke og hvorfor tilgivelse er nøkkelen til å gå videre. En inspirerende opplevelse for alle som vil forstå barns sårbarhet.

Ønsker du et foredrag med Pål Espen Kilstad? Send en oss uforpliktende forespørsel.

Pål Espen forteller usminket om hvordan det var å vokse opp i et hjem preget av alkoholmisbruk. Underveis viser han klipp fra filmen «Hysj» som han har skrevet manus til, en film som har fått 33 utmerkelser over hele verden. Og med 30 års erfaring som komiker og skuespiller blir det også rom for latter i foredraget.

Det er over nitti tusen barn og unge som lever i hjem preget av rus og annen form for omsorgssvikt i Norge i dag, og det er store mørketall. Pål Espen var en av disse på slutten av 70 tallet. På grunn av rusmisbruket i hjemmet kom han og broren trøtte på skolen, de sovnet i timene, bar på mye angst og nervøsitet og ble mye mobbet. Til slutt orket ikke 12 år gamle Pål Espen mer og satte et våpen under haka, klar for å avslutte det hele. Heldigvis fullførte han det ikke.

I foredraget forteller Pål Espen hvordan han lagde sin helt egen superkraft av det som i utgangspunktet kunne knekt ham, og hvordan han har hatt nytte av nettopp disse erfaringene som komiker og skuespiller. Som en av landets dyktigste imitatorer blir det besøk av opptil flere norske kjendiser i foredraget. Han forteller om de fine øyeblikkene, de dramatiske situasjonene han som barn måtte oppleve, og hvorfor foreldrene ikke var dårlige rollemodeller selv om de hadde sine problemer. Publikum får også vite hvordan han tok et oppgjør med det hele, hvorfor bitterhet er meningsløst, og hvorfor tilgivelse er et viktig verktøy for å komme seg videre fra vanskelige minner og opplevelser.

Og hvordan det er å bli alt for tidlig voksen.

Om Espen: 

Pål Espen har jobbet 13 år i NRK som programleder og satiriker, han har gitt ut 7 bøker, han har befalsutdannelse og har tjenestegjort i Midtøsten som offiser. Han er blant landets mest kjente imitatorer, og har de siste 20 årene levd av skuespill og filmproduksjon.

Foredraget passer for:

Alle som jobber i utdanningssektoren, helsesektoren, barnevern, PPT, mental helse. Passer også for firma som ønsker noe helt annerledes, noe som får folk til å reflektere over hvordan de bør opptre når barn og unge er til stede.

Foredrag

Send en uforpliktende forespørsel på Pål Espen Kilstad

Relaterte foredragsholdere